جاهای دیدنی و زیارتی ایران

این وبلاگ درباره ایران بخصوص مکان های دیدنی و زیارتی

جاهای دیدنی و زیارتی ایران

این وبلاگ درباره ایران بخصوص مکان های دیدنی و زیارتی

بایگانی
آخرین مطالب
محبوب ترین مطالب
نویسندگان

بیت امام

پنجشنبه, ۲۶ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۳۹ ب.ظ


 

بیت پدرى امام که در حاشیه شمالى رودخانه خمین در محله قدیمى سر پل قرار دارد، میراث تاریخى با ارزشى است که مورد بازدید خیل عظیمى از ایرانگردان و جهانگردان است و بدون تردید در آینده نیز مشتاقان بسیارى را به خود جلب خواهد کرد. این خانه از بناهاى دوره قاجار است و حدود ۱۶۰ سال قدمت دارد. معمارى این بنا به سبک شرقى - اسلامى است و مصالح اصلى به کار رفته در آن نیز از خشت و گل و چوب است. شکل معمارى، دالان‌هاى تنگ و تودرتو و بناى دو برج نظامى در ضلع شمالى و جنوب قلعه، گویاى وضعیت اجتماعى، سیاسى آن دوران است و حکایت از ناامنى و جنگ و گریزهاى آن دوره دارد. متأسفانه برج جنوبى بنا طى سالیان گذشته از بین رفته است. این بنا توسط پدربزرگ حضرت امام مرحوم حاج سید احمد در سال ۱۲۵۵ قمرى از شخصى به نام محسن خان به قیمت نود تومان خریدارى شده است و آن گونه که آیت‌ا... پسندیده برادر بزرگ حضرت امام در خاطراتشان نقل کرده‌‌اند، این خانه پناهگاه مردم در روزهاى ناخوش حمله یاغیان به خمین بوده است. در هنگام یورش یاغیان همه در این خانه اجتماع مى‌کردند. زن‌ها و کودکان در اتاق‌هاى متعدد بیتوته مى‌کردند و مردان بر بالاى برج‌ها از حریم قلعه دفاع مى‌کردند و مهاجمان را به عقب مى‌راندند.
پدر بزرگ و پدر حضرت امام هر دو از روحانیون محترم و تفنگدار بودند. حضرت امام یکى دوبار در سخنان خویش اشاره فرمودند که به همراه برادرشان از فراز این برج‌ها به سوى اشرار نشانه مى‌رفتند و تیر مى‌انداختند. پدر امام - مرحوم حاج سید مصطفى - در همین خانه متولد شد. امام و دو برادر و سه خواهرشان نیز در همین خانه متولد شدند و در همین خانه نیز برخى دروس مقدماتى را آموختند. حضرت امام در سن ۱۹ سالگى این خانه را براى ادامه تحصیل ترک کردند و به اراک و سپس به قم عزیمت نمودند، لیکن همچنان به این بیت پدرى رفت و آمد مى‌کردند. بیت تاریخى خانواده حضرت امام (ره) علاوه بر جاذبه‌هاى تاریخى و سیاسى، از نظر معمارى نیز در خور تأمل و توجه است و همین ویژگى آن نیز مى‌تواند به عنوان یک عامل مهم در برنامه‌ریزى توسعه جهانگردى منطقه مؤثر واقع شود.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۹/۲۶
محمد صباغی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی